01-06-08

Sfeervolle plekjes!

Wat kan je zoal bezoeken in Leon zelf?

 

Gewoon rondtjolen zou ik zeggen!Er zijn de talrijke kerken, musea en gezellige pleintjes terug te vinden.

mc_nirg- 367

Het centrale plein bij de kathedraal en daarachter de dagelijkse overdekte markt kan je gewoonweg niet ontlopen.

mc_nirg- 381

  mc_nirg- 384

Voor de kerk van “San Juan”, is een klein kleurrijk pleintje gelegen, met veel zitbanken: kan je genieten van het volk dat voorbijloopt. Hier en daar wat kraampjes en dat is het . 

mc_Nicaragua foto's 623
 

 In de omgeving is er een grote markt waar het een dagelijkse drukte is……..De markt is deels overdekt, die is ondergebracht in een oud stationsgebouw: nog enkele resten van te zien!

In de bijhorende straten zijn er veel winkels en kan je voor geen geld  t-shirts of mooie stofjes op de kop tikken: als je graag eigen creaties maakt?

Ter afwisseling eens de open busjes gebruiken? 6 cordobas per passagier per rit: spotgoedkoop!

mc_nirg- 382

  

Loop je graag eens rond op een kerkhof? Dan moet je dit zeker eens gaan zien….het is gelegen iets buiten het centrum, maar perfect te voet te doen. Op een bepaald moment heb je een mooie rustplaats: een wit brugje, witte zitbanken die kronkelend  het pleintje afbakenen, een soort predikantsstoel, een paar oude kanonnen……..doet mij  spontaan de link leggen naar   het park van Gaudi: minder spectaculair, maar… mits wat fantasie?. Na een half uurke stappen ben je bij het kerkhof .Een plaats om tot rust te komen, veel familiegraven, af en toe iets aparts te zien zoals een graf omgeven met ijzerdraad, veel kleine kleurrijke kruisjes, soms een echt huisje ( de mensen uit de krottenwijken zouden het een luxe vinden! ).Een vervallen ruïne en wat groen maken het geheel af.

mc_Nicaragua foto's 602

 

Er zijn nog tal van kleine leuke hoekjes, als je te voet  op stap gaat kom je die gegarandeerd tegen!

mc_nirg- 383

 

Veel plezier  om het op eigen tempo te ontdekken: overal kan je iets kopen om te eten of te drinken…….een terras aandoen hoort er altijd bij. Gezondheid!

mc_nica (76)

15:10 Gepost door Carmen Lemahieu in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-05-08

Leon.....terugzien van een goeie vriend!

  Zaventem…Londen…Houston…Miami…..eindelijk Nicaruaanse grond onder de voeten: Managua!Hier staat Evita met taxi uit Leon ons op te wachten, ondanks een viertal uren retard.Zo worden we tenminste niet opgelicht en is de rit naar Leon amper anderhalf uur, terwijl je met de bus er minstens drie uur over doet.Het weerzien is leuk, nog niet zolang geleden dat we mekaar in levende lijve zagen, maar contact per mail of chat is niet hetzelfde! Het binnenrijden van Leon roept herinneringen op: alles ziet er nog niet veel veranderd uit. Het weerzien van de gastfamilie geeft een warm gevoel!De kinderen hebben een maaltijd voorzien, installeren ons in een pension niet ver van hen en….na meer dan veertig uur op te zijn vallen we als een blok in slaap! Onze eerste vakantiedag. 

Op verkenning in Leon. Ik neem Michel mee op sleeptouw. We vinden zonder moeite de bank waar we verleden jaar de cordoba”s uit de muur namen, de supermarkt waar we voorraad inslaan, de bekende pleintjes, de kathedraal…..


KL nica sky 
 

Iedereen die Leon bezoekt beklimt de kathedraal, wij dus ook! Je hebt er een mooi uitzicht over een deel van de stad, de vulkanen op de achtergrond, het centrale plein met de kraampjes….Je kan een gids huren, maar het is ook mogelijk alles op eigen houtje te doen, op je eigen ritme en genieten. Wij deden het laatste, we trekken veel  foto’s en lopen niet graag in de rij! Een goeie reisgids geeft ook veel uitleg!


KL nica sky (1) 
 Het centrale plein is gezellig om even te rusten en te genieten van de mensen, er staan wat kraampjes met souvenirs of eten en drinken!

Achter de kathedraal is de overdekte markt te vinden:” een kleurrijk geheel”,! Allerlei groenten en fruit, drankjes,vis,vlees…..gewoon gaan zien. Rondom de markt zijn er schoenen, sandalen, kledij, huishoudvoorwerpen, juwelen  enz. te koop! 


KL nica sky (2) 

 


KL nica sky (3)

 Zo, een eerste kennismaking: wij gaan met de gasten naar hun favoriete restaurant: “ mediterraneo “: gezellig interieur en lekker eten! Eens rommelen in de foto’s van verleden jaar, tot later!

22:47 Gepost door Carmen Lemahieu in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-04-08

Kennismaking!

Dag mensen,

 

Een beetje kennismaking?Mijn naam is Carmen en heb twee dochters: Barbara en Evita.

Mijn vriend Michel en ik zijn al zo’n dertien jaar samen, geen boterpapier’tje: een lat-relatie.

Hij heeft een zoon en  twee kleinkinderen waar we samen van genieten.

Hij heeft een zwerfwagen waar we al veel prachtige plekjes mee  ontdekt hebben: in eigen land en in Europa. Af en toe pikken we een city-trip mee of zoeken we eens verre oorden op .

Dit laatste gebeurt niet zoveel omwille van de “te korte vakantieperiode”die je ineens kan oppakken…. vooral op mijn werk dan! Maar, mijn dochters zijn nogal globbetrotters en verblijven soms voor langere tijd in het buitenland.

 

Zo heeft mijn oudste  een jaar als uitwisselingsstudente in Mexico doorgebracht. Evita en ik zijn haar dan nagereisd. Eerst een weekje cultuur opgesnoven en dan wat tijd genoten van het weerzien van Barbara met haar gastfamilie. Een beetje een raar gevoel je dochter in levende lijve na min of meer een jaar terug te zien!

 

Verleden jaar zat mijn jongste voor buitenlandse stage een viertal maanden in Nicaragua.

Zo heb ik kennis gemaakt met dit land. Barbara en ik konden veertien dagen verlof op elkaar afstemmen en we hebben er ons geen spijt van gehad!

 

Dit jaar kon ik mijn vriend overhalen om Nicaragua aan te doen.

Evita  en haar vriend Samuel hebben hun diploma op zak en het was hun droom om vrijwilligerswerk  te doen in het project waar mijn dochter verleden jaar stage liep.

Na wat voorbereiding tussen het werken door: centen heb je nodig om te overleven he, was het zover: op 10 januari ging hun droom in vervulling…….richting Nicaragua!

 

En zo konden Michel en ik in februari met ons eigen ogen zien  waar ze zoal mee bezig zijn……we proberen een beetje de sfeer terug te geven, oke?Foto’s op de site zijn van verleden jaar wegens overval dit jaar.

e en s          Samuel                                               Evita

Nu hebben jullie een beeld over ons…..bedankt om de site te bekijken.

  

13:47 Gepost door Carmen Lemahieu in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |