07-05-08

Leon.....terugzien van een goeie vriend!

  Zaventem…Londen…Houston…Miami…..eindelijk Nicaruaanse grond onder de voeten: Managua!Hier staat Evita met taxi uit Leon ons op te wachten, ondanks een viertal uren retard.Zo worden we tenminste niet opgelicht en is de rit naar Leon amper anderhalf uur, terwijl je met de bus er minstens drie uur over doet.Het weerzien is leuk, nog niet zolang geleden dat we mekaar in levende lijve zagen, maar contact per mail of chat is niet hetzelfde! Het binnenrijden van Leon roept herinneringen op: alles ziet er nog niet veel veranderd uit. Het weerzien van de gastfamilie geeft een warm gevoel!De kinderen hebben een maaltijd voorzien, installeren ons in een pension niet ver van hen en….na meer dan veertig uur op te zijn vallen we als een blok in slaap! Onze eerste vakantiedag. 

Op verkenning in Leon. Ik neem Michel mee op sleeptouw. We vinden zonder moeite de bank waar we verleden jaar de cordoba”s uit de muur namen, de supermarkt waar we voorraad inslaan, de bekende pleintjes, de kathedraal…..


KL nica sky 
 

Iedereen die Leon bezoekt beklimt de kathedraal, wij dus ook! Je hebt er een mooi uitzicht over een deel van de stad, de vulkanen op de achtergrond, het centrale plein met de kraampjes….Je kan een gids huren, maar het is ook mogelijk alles op eigen houtje te doen, op je eigen ritme en genieten. Wij deden het laatste, we trekken veel  foto’s en lopen niet graag in de rij! Een goeie reisgids geeft ook veel uitleg!


KL nica sky (1) 
 Het centrale plein is gezellig om even te rusten en te genieten van de mensen, er staan wat kraampjes met souvenirs of eten en drinken!

Achter de kathedraal is de overdekte markt te vinden:” een kleurrijk geheel”,! Allerlei groenten en fruit, drankjes,vis,vlees…..gewoon gaan zien. Rondom de markt zijn er schoenen, sandalen, kledij, huishoudvoorwerpen, juwelen  enz. te koop! 


KL nica sky (2) 

 


KL nica sky (3)

 Zo, een eerste kennismaking: wij gaan met de gasten naar hun favoriete restaurant: “ mediterraneo “: gezellig interieur en lekker eten! Eens rommelen in de foto’s van verleden jaar, tot later!

22:47 Gepost door Carmen Lemahieu in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |