01-06-08

Sfeervolle plekjes!

Wat kan je zoal bezoeken in Leon zelf?

 

Gewoon rondtjolen zou ik zeggen!Er zijn de talrijke kerken, musea en gezellige pleintjes terug te vinden.

mc_nirg- 367

Het centrale plein bij de kathedraal en daarachter de dagelijkse overdekte markt kan je gewoonweg niet ontlopen.

mc_nirg- 381

  mc_nirg- 384

Voor de kerk van “San Juan”, is een klein kleurrijk pleintje gelegen, met veel zitbanken: kan je genieten van het volk dat voorbijloopt. Hier en daar wat kraampjes en dat is het . 

mc_Nicaragua foto's 623
 

 In de omgeving is er een grote markt waar het een dagelijkse drukte is……..De markt is deels overdekt, die is ondergebracht in een oud stationsgebouw: nog enkele resten van te zien!

In de bijhorende straten zijn er veel winkels en kan je voor geen geld  t-shirts of mooie stofjes op de kop tikken: als je graag eigen creaties maakt?

Ter afwisseling eens de open busjes gebruiken? 6 cordobas per passagier per rit: spotgoedkoop!

mc_nirg- 382

  

Loop je graag eens rond op een kerkhof? Dan moet je dit zeker eens gaan zien….het is gelegen iets buiten het centrum, maar perfect te voet te doen. Op een bepaald moment heb je een mooie rustplaats: een wit brugje, witte zitbanken die kronkelend  het pleintje afbakenen, een soort predikantsstoel, een paar oude kanonnen……..doet mij  spontaan de link leggen naar   het park van Gaudi: minder spectaculair, maar… mits wat fantasie?. Na een half uurke stappen ben je bij het kerkhof .Een plaats om tot rust te komen, veel familiegraven, af en toe iets aparts te zien zoals een graf omgeven met ijzerdraad, veel kleine kleurrijke kruisjes, soms een echt huisje ( de mensen uit de krottenwijken zouden het een luxe vinden! ).Een vervallen ruïne en wat groen maken het geheel af.

mc_Nicaragua foto's 602

 

Er zijn nog tal van kleine leuke hoekjes, als je te voet  op stap gaat kom je die gegarandeerd tegen!

mc_nirg- 383

 

Veel plezier  om het op eigen tempo te ontdekken: overal kan je iets kopen om te eten of te drinken…….een terras aandoen hoort er altijd bij. Gezondheid!

mc_nica (76)

15:10 Gepost door Carmen Lemahieu in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.